Суд відправив під домашній арешт нелегала, який палкою вдарив поліцейського

Фото: antikor.zp.ua

Дзержинський районний суд Харкова обрав міру запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту строком на 60 діб з використанням електронних засобів контролю стосовно громадянина Гани, який вдень 22 квітня біля кафе на вулиці Дербентській вдарив палкою патрульного.

Про це Харків Times дізнався з ухвали суду.

Під час засідання встановлено, що іноземець йшов вулицею лише в штанях, верхня частина його тулуба була оголеною. Засобів індивідуального захисту, маски або респиратора, в нього також не було. Патрульні підійшли до нього, щоб зробити зауваження, на що чоловік зреагував агресивно, та “гучно висловлювався на іноземній мові”. Після цього схопив гілку дерева, та почав розмахувати нею, при цьому двічі вдарив одного з патрульних.

Згідно висновків експерта поліцейському нанесені легкі тілесні ушкодженя у вигляді синців на лівій руці.

На іноземця було складено протокол ст. 44-3 КУпАП за ходіння вулицею без маски. Також йому оголосили про підозру за ч. 2 чт 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Слідчий у клопотанні про обрання міри запобіжного заходу просив суд відправити іноземця під варту. Своє прохання аргументував тим, що підозрюваний – громадянин іншої держави, з вищого учбового закладу відрахований, не має сім`ї та джерел доходу. Тобто в Україні в нього немає міцних соціальних зв`язків, що дає змогу інозмецю покинути територію України.

Слідчий також підкреслив, що через відсутність джерел доход, то підозрюваний може скоїти злочин з корисливих мотивів.

Підозрюваний, а також його захисники просили застосувати домашній арешт. Суд частково задовольнив їхне прохання.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові патрульного вдарив палкою напівголий іноземець, який нелегально знаходиться в Україні.